Instrumente ale performanţei de mediu > Eticheta ecologica

tipareste trimite pe mail

 Organizare

Detalii

Autor: ANPM Bucuresti,
Adăugat: 2010-08-02 14:55:35
Ultima actualizare: 2013-11-07 16:37:19

În statele membre ale UE, fiecare ţară îşi stabileşte măsurile pentru asigurarea aplicării Regulamentului privind eticheta UE ecologică.

ÎnRomânia, pentru implementarea schemei de etichetare UE ecologică, a fost înfiinţată Comisia pentru eticheta UE ecologică, prin Ordinul ministrului mediului şi pădurilor nr. 1718/2013 privind aprobarea componenţei nominale a Comisiei pentru eticheta UE ecologică.

Pentru obţinerea etichetei UE ecologice agenţii economici (fabricanţi, importatori, prestatori de servicii, comercianţi) trebuie, în primul rând, să solicite această etichetă UE ecologică de la Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice. Solicitarea împreună cu o serie de buletine de analiză sau de încercare eliberate de institutele de specialitate care realizează evaluarea performanţelor produsului (sau declaraţii de conformitate cu cerinţele legislaţiei specifice – după caz) alcătuiesc un dosar care se depune la Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice. Dosarul este analizat în prezenţa Comisiei pentru eticheta UE ecologică, ce se întruneşte de regulă trimestrial. În urma acestei analize se decide dacă produsului i se acordă eticheta ecologică.

În cadrul ANPM funcţionează Secretariatul Tehnic al Comisiei pentru eticheta UE ecologică.

Componenţa Secretariatului Tehnic:


X

Clic aici pentru a închide hartaAlegeți un județ de pe hartă pentru a fi redirecționat spre autoritatea locală.